Home

Boek

Steunhart

contact

Zeer warme dagen

Lichamelijke verschijnselen

Conditie

Bloeddruk

Kortademigheid

Draaierigheid

gewicht


overdag's nachts

Praktische tips

Voorbereiden op een uitstap

home

Beste bezoeker,

Onze website is nog volledig in opbouw.

Alvast bedankt voor uw interesse en begrip.

Walter Stroobant


interressante links

Op uitstap.

In het begin was het wel wat wennen omdat dit nog een hele aanpassing was en je moet ook aan verschillende zaken denken. In eerste plaats de reserve batterijen en reserve controller, eventueel de batterij lader, als je voor een paar uur of dagen weggaat en zeker niet te vergeten de netstroomadaptor. Zeer handig als je blijft overnachten, je kan deze aansluiten en kan zo de ganse nacht doorslapen zonder gestoord te worden door batterij alarm. Hierbij is een kleine plastic box waar je alle materiaal in kan plaatsen zeer geschikt. Ook een kleine rugzak is heel handig om je reserve batterijen, in geval van een uitstapje, in op te bergen.

Als je blijft overnachten, thuis of op verplaatsing, kan je indien mogelijk je bed tegen de muur plaatsen, een kussen tussen bed en muur, en daar de controller met batterijen tussen stoppen. Je kan op die manier beter bewegen alhoewel beperkt. Zo kan is de kans klein dat de controller uit bed zou vallen waarbij de kans heel groot is dat er tractie komt te staan uw leeflijn en dit is zeker geen aanrader.

Ook niet te vergeten is de nodige medicatie voor minstens de duur van de gehele periode. Heel handig in dit geval zijn de medicatie doosjes aan te schaffen waar je alle medicatie tot een week ver kan in sorteren.

Alhoewel in Nederland reizen is toegelaten, is dit in België uitgesloten. Er wordt in België verwacht dat men zich niet verder begeeft dan maximum anderhalf uur verwijdert van het controlerende ziekenhuis. In mijn geval is dit O.L.V. ziekenhuis in Aalst wat toch redelijk centraal gelegen is tussen kust en Ardennen. Zo is een trip diep in de Ardennen niet echt aangeraden Een stukje Nederland of Frankrijk behoord wel tot de mogelijkheid. Verder reizen wordt afgeraden. Ik heb met buitenlandse reizen in deze toestand nog geen ervaring, maar blijkbaar geeft dit problemen op de luchthaven, omdat het toestel een alarm geeft als je door de controle moet. Je hebt wel een pasje bij waarop de gegevens staan vermeld dat je hartpatiënt bent.


Het is zeker dat dit systeem bij mensen die niks met hartproblemen te maken hebben gehad of bij de meeste verpleegkundigen en zelfs ziekenhuizen vrij onbekend is. Als je over straat loopt met een zomers outfit, kijken de meeste mensen wel vreemd op. Zeker in deze tijden van aanslagen, word de link naar een bommengordel nogal rap gelegd. Zo werd ik onlangs aan een bezoek in een concertgebouw aan een grondige screening onderworpen.